No radio in JF Cessna 152-F

Prepar3D - Lockheed Martin has taken the FSX platform into a new level aimed at the professional.

No radio in JF Cessna 152-F

Postby Friet » Wed Aug 05, 2020 12:22 pm

I have downloaded and installed the (Just Flight) freeware Cessna 152-F G-BLAX for P3D.
However the radio stack does not show up. It is black in the cockpit and when I click on the radio pictogram I see a black square on the screen.
In the aircraf.cfg I have:
[Radios]
// Radio Type = availiable, standby frequency, has glide slope
Audio.1=1
Com.1=1, 1
Nav.1=1, 1, 1
Adf.1=1
Transponder.1=1
Marker.1=1

but it does not show up.

regards
Friet
Ground hog
Ground hog
 
Posts: 8
Joined: Tue Jul 09, 2019 6:13 am

Re: No radio in JF Cessna 152-F

Postby turbodak » Thu Aug 06, 2020 11:54 am

That's fine, but in the panel.cfg, you should have:-

[Window06]
Background_color=2,2,2
size_mm=235,245
position=8
visible=0
ident=RADIO_STACK_PANEL

gauge00=jfC152_radios!Com1Nav1, 0,0,233,91
gauge01=jfC152_radios!ADF, 0,152,233,92
gauge02=jfC152_radios!Transponder, 0,91,233,61

That works a treat on my installation.

Regards
turbodak
Ground hog
Ground hog
 
Posts: 5
Joined: Tue Jan 14, 2020 5:32 pm

Re: No radio in JF Cessna 152-F

Postby Friet » Sat Aug 08, 2020 6:25 am

Thanks turbodak for your replay.

look at my panel.cfg:

[Window05]
Background_color=0,0,0
size_mm=75,44
window_size_ratio=1.000
position=8
visible=0
ident=12
window_size= 0.130, 0.102
window_pos= 0.545, 0.410
no_luminous=1

gauge00=GA_C152!Hobbs Meter, 1,0,72,42


[Window06]
Background_color=2,2,2
size_mm=235,245
position=8
visible=0
ident=RADIO_STACK_PANEL

gauge00=jfC152_radios!Com1Nav1, 0,0,233,91
gauge01=jfC152_radios!ADF, 0,152,233,92
gauge02=jfC152_radios!Transponder, 0,91,233,61



[Window07]
Background_color=0,0,0

it is there but it does not show up in the cockpit

regards
Friet
Ground hog
Ground hog
 
Posts: 8
Joined: Tue Jul 09, 2019 6:13 am

Re: No radio in JF Cessna 152-F

Postby Friet » Sat Aug 08, 2020 6:49 am

oh no. when i now select the C152 i have severaL CTD !!!!.
Is the plane for P3D or for fsx ?
Friet
Ground hog
Ground hog
 
Posts: 8
Joined: Tue Jul 09, 2019 6:13 am

Re: No radio in JF Cessna 152-F

Postby Dave T » Sat Aug 08, 2020 7:36 am

I think it's for FSX, probably will not work with P3dv4 or v5. Should work with the earlier versions of P3d 1-3.
User avatar
Dave T
Major
Major
 
Posts: 1968
Joined: Sun Aug 23, 2015 4:40 am
Location: Lincolnshire

Re: No radio in JF Cessna 152-F

Postby Friet » Sat Aug 08, 2020 11:09 am

Thanks. In the download section I found the plane under Prepar3D and the file is (from Uploader) : "FSX/P3D Cessna 152-F G-BLAX" . Could not find the version but now I think it will be for version 1-3. (I have v4.5)
Mayby Uploader or Chris Evans can put that in the file.

Regards
Friet
Ground hog
Ground hog
 
Posts: 8
Joined: Tue Jul 09, 2019 6:13 am

Re: No radio in JF Cessna 152-F

Postby Dave T » Sat Aug 08, 2020 1:34 pm

I have the original self installer from Justflight and it was for Fsx and long before P3d came out. It should work with the earlier versions before P3d moved to 64bit.
User avatar
Dave T
Major
Major
 
Posts: 1968
Joined: Sun Aug 23, 2015 4:40 am
Location: Lincolnshire


Return to Prepar3D

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 128 guests