Will CFS2 Work In W7? And Do People still play it?

The Cage...What's YOUR Game? Non MS FS/CFS games screenshots - editing allowed!

Will CFS2 Work In W7? And Do People still play it?

Postby Amelia » Sun Jan 22, 2017 8:15 pm

I am not sure if CFS2 will run on Windows 7, I still have the game in the original box and cartoon manual and do LOT
of people still play it? I have moved on to IL-2 years ago but I still favor CFS2 very much, for me it became very
complicated as authors increased more and more requirments just to run a mission or scenery...I finally gave up
moved to IL-2.


Amelia
Amelia
Ground hog
Ground hog
 
Posts: 11
Joined: Sat Apr 09, 2016 7:01 pm

Re: Will CFS2 Work In W7? And Do People still play it?

Postby Hagar » Mon Jan 23, 2017 2:42 am

CFS2 runs very well on Windows 7, 8 & 10. I think there are still a few die-hards around.
Image

Founder & Sole Member - Grumpy's Over the Hill Club for Veteran Virtual Aviators
Member of the Fox Four Group
My Picasa gallery
My Flickr albums
User avatar
Hagar
Colonel
Colonel
 
Posts: 34778
Joined: Wed Jun 19, 2002 7:15 am
Location: Costa Geriatrica

Re: Will CFS2 Work In W7? And Do People still play it?

Postby hertzie » Mon Jan 23, 2017 6:18 am

Yes, there are!

hertzie
hertzie
2nd Lieutenant
2nd Lieutenant
 
Posts: 180
Joined: Mon Mar 21, 2005 6:20 pm

Re: Will CFS2 Work In W7? And Do People still play it?

Postby Sinkrate » Mon Jan 23, 2017 10:17 am

CFS2 runs very well on Windows 7, 8 & 10. I think there are still a few die-hards around.


It does work but it looks awful on a modern widescreen monitor. IL2 is better but still very dated and comic bookish. I’ve yet to find a really good WWII combat flight sim; it seems that there isn’t enough interest in it for software developers to consider it worth bothering with. Someone please correct me if there is a good sim out there!
User avatar
Sinkrate
1st Lieutenant
1st Lieutenant
 
Posts: 327
Joined: Wed Jul 29, 2015 4:08 am
Location: UK

Re: Will CFS2 Work In W7? And Do People still play it?

Postby Canuck1955 » Mon Jan 23, 2017 3:04 pm

Yes it does and there is a large user base with much in the way of knowledge and freeware addons/expansions at http://www.sim-outhouse.com/sohforums/f ... Discussion
well worth a visit.
Canuck1955
2nd Lieutenant
2nd Lieutenant
 
Posts: 228
Joined: Wed Jul 20, 2016 3:24 pm
Location: CYXX

Re: Will CFS2 Work In W7? And Do People still play it?

Postby OldAirmail » Mon Jan 23, 2017 9:59 pm

Sinkrate wrote:
CFS2 runs very well on Windows 7, 8 & 10. I think there are still a few die-hards around.


It does work but it looks awful on a modern widescreen monitor.
....


I imagine that if you change your screen resolution before starting CFS2, you might find a setting that makes it look ok.

Just a guess.
.. .
Get the most out of your controls - SPAD.neXt

Image
. . . . . .Any time, any plane, any weather.
. . . . . . . . . . . . . Prepar3d V4
User avatar
OldAirmail
Major
Major
 
Posts: 4818
Joined: Sun Feb 17, 2013 3:06 pm
Location: Concrete, WA ICAO - 3W5

Re: Will CFS2 Work In W7? And Do People still play it?

Postby Fozzer » Tue Jan 24, 2017 5:29 am

I remember, many Moons ago, being able to use my civilian default Cessna 172, from my copy of FS 2002, in my copy of CFS2, to enable me to explore the Henderson Scenery, (Pacific Theatre), with ease.

Tried it again, just now, and CFS2 is not happy with it (incompatible model?).... :( ...!

CFS2 runs fine on my 'puter using the CFS2 military default aircraft

The high wing Cessna is much better at low level exploration, for me, than the war birds!

Maybe the old FS 2002 Cessna 172 Model (texture, etc,) is not happy with my latest Windows 8.1, Intel i7 Processor, etc, running CFS2!

It would be nice to explore CFS2 using the civilian aircraft from FS2002 and FS 2004... :pray: ...!

(I'm not into shooting and bombing stuff....I'm all for a quiet life!)... :lol: ...!

Any ideas Chums!... ;) ...!

Paul.... :mrgreen: ...!
Win 8.1 64-bit. DX11. Advent Tower. Intel i7-3770 3.9 GHz 8-core. 8 GB System RAM. AMD Radeon HD 7700 1GB RAM. DVD ROM. 2 Terra Byte SATA Hard Drive. Philips 17" LCD Monitor. Saitek Cyborg X Fly-5 Joystick. ...and a Briggs and Stratton Petrol Lawn Mower.
User avatar
Fozzer
Colonel
Colonel
 
Posts: 31904
Joined: Thu Jan 31, 2002 3:11 pm
Location: Hereford. England. EGBS.

Re: Will CFS2 Work In W7? And Do People still play it?

Postby Hagar » Tue Jan 24, 2017 6:58 am

OldAirmail wrote:
Sinkrate wrote:
CFS2 runs very well on Windows 7, 8 & 10. I think there are still a few die-hards around.


It does work but it looks awful on a modern widescreen monitor.
....


I imagine that if you change your screen resolution before starting CFS2, you might find a setting that makes it look ok.

Just a guess.

Indeed. It looks fine on my 17" laptop. 1366 x 768 x 32 resolution.
Image

Founder & Sole Member - Grumpy's Over the Hill Club for Veteran Virtual Aviators
Member of the Fox Four Group
My Picasa gallery
My Flickr albums
User avatar
Hagar
Colonel
Colonel
 
Posts: 34778
Joined: Wed Jun 19, 2002 7:15 am
Location: Costa Geriatrica

Re: Will CFS2 Work In W7? And Do People still play it?

Postby Hagar » Tue Jan 24, 2017 7:00 am

Fozzer wrote:I remember, many Moons ago, being able to use my civilian default Cessna 172, from my copy of FS 2002, in my copy of CFS2, to enable me to explore the Henderson Scenery, (Pacific Theatre), with ease.

Tried it again, just now, and CFS2 is not happy with it (incompatible model?).... :( ...!

CFS2 runs fine on my 'puter using the CFS2 military default aircraft

The high wing Cessna is much better at low level exploration, for me, than the war birds!

Maybe the old FS 2002 Cessna 172 Model (texture, etc,) is not happy with my latest Windows 8.1, Intel i7 Processor, etc, running CFS2!

It would be nice to explore CFS2 using the civilian aircraft from FS2002 and FS 2004... :pray: ...!

(I'm not into shooting and bombing stuff....I'm all for a quiet life!)... :lol: ...!

Any ideas Chums!... ;) ...!

Paul.... :mrgreen: ...!

Are you sure it wasn't the FS2000 172 Paul? I don't think the FS2002 model is compatible with CFS2. Nothing to do with Windows.
Image

Founder & Sole Member - Grumpy's Over the Hill Club for Veteran Virtual Aviators
Member of the Fox Four Group
My Picasa gallery
My Flickr albums
User avatar
Hagar
Colonel
Colonel
 
Posts: 34778
Joined: Wed Jun 19, 2002 7:15 am
Location: Costa Geriatrica

Re: Will CFS2 Work In W7? And Do People still play it?

Postby Fozzer » Tue Jan 24, 2017 7:12 am

You may be on a winner there, Doug!

I'll dig out my copy of FS 2000 again, install it again, and dig out the Cessna 172, or whatever else I have in there, and poke it/them in my CFS2!

Its fun exploring the Island, and Henderson Field.

Paul.... :D ...!
Win 8.1 64-bit. DX11. Advent Tower. Intel i7-3770 3.9 GHz 8-core. 8 GB System RAM. AMD Radeon HD 7700 1GB RAM. DVD ROM. 2 Terra Byte SATA Hard Drive. Philips 17" LCD Monitor. Saitek Cyborg X Fly-5 Joystick. ...and a Briggs and Stratton Petrol Lawn Mower.
User avatar
Fozzer
Colonel
Colonel
 
Posts: 31904
Joined: Thu Jan 31, 2002 3:11 pm
Location: Hereford. England. EGBS.

Re: Will CFS2 Work In W7? And Do People still play it?

Postby Hagar » Tue Jan 24, 2017 7:18 am

This one should work. http://simviation.com/1/search?submit=1&keywords=dfsdc172.zip&categoryId=&filename=Y
I'm downloading it to try as I type.

Belay that! I'm getting an error message. Might be one or more gauges.
Image

Founder & Sole Member - Grumpy's Over the Hill Club for Veteran Virtual Aviators
Member of the Fox Four Group
My Picasa gallery
My Flickr albums
User avatar
Hagar
Colonel
Colonel
 
Posts: 34778
Joined: Wed Jun 19, 2002 7:15 am
Location: Costa Geriatrica

Re: Will CFS2 Work In W7? And Do People still play it?

Postby Fozzer » Tue Jan 24, 2017 7:37 am

..don't we all have problems with;..."Gauges".... :( ....!

I do, 'cos I keep adding them!... :roll: ...!

Paul.... :lol: ...!
Win 8.1 64-bit. DX11. Advent Tower. Intel i7-3770 3.9 GHz 8-core. 8 GB System RAM. AMD Radeon HD 7700 1GB RAM. DVD ROM. 2 Terra Byte SATA Hard Drive. Philips 17" LCD Monitor. Saitek Cyborg X Fly-5 Joystick. ...and a Briggs and Stratton Petrol Lawn Mower.
User avatar
Fozzer
Colonel
Colonel
 
Posts: 31904
Joined: Thu Jan 31, 2002 3:11 pm
Location: Hereford. England. EGBS.


Return to The Cage

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 233 guests