New Flight Sim from Dovetail is on the horizon

Other current Flight Simulators

New Flight Sim from Dovetail is on the horizon

Postby bturtle » Wed May 03, 2017 3:31 pm

bturtle
Ground hog
Ground hog
 
Posts: 6
Joined: Fri Apr 28, 2017 12:29 pm

Re: New Flight Sim from Dovetail is on the horizon

Postby striker » Wed May 03, 2017 5:00 pm

Don't they always look so amazing in the promo shots? :D

Doubt if it will take open source addons . In which case I'll stick with P3d (FSX). But if it does that's promising maybe.
User avatar
striker
2nd Lieutenant
2nd Lieutenant
 
Posts: 209
Joined: Fri Feb 01, 2002 3:18 pm
Location: Wilmington, NC

Re: New Flight Sim from Dovetail is on the horizon

Postby bturtle » Wed May 03, 2017 5:14 pm

We are all looking forward. They do follow the community, as they come from addons with FSX-STEAM. I`m pretty sure is going to be an open source.
bturtle
Ground hog
Ground hog
 
Posts: 6
Joined: Fri Apr 28, 2017 12:29 pm

Re: New Flight Sim from Dovetail is on the horizon

Postby garymbuska » Mon May 08, 2017 9:00 am

I have there Train Simulator and love it
I will look into it when it comes available.
8-) <<v
Gary M Buska
SYSTEM Specs ASUS P8Z68 V/GEN 3 mother board: INTELL I7 2600k 3.48 ghz Quad core CPU with Sandy bridge: 12 Gigs of 1800hz ram:
GTX 950 OVER CLOCKED: 2 Gigs Ram Windows 10 Home 64 bit Operating system. 750W Dedicated modular power supply. Two Internal 1TB hard drives 1 External 1TB 3.2 USB hard drive. SAITEK Cessna flight Yoke with throttles.
CH Rudder Peddles 27 inch Wide screen Monitor
User avatar
garymbuska
Major
Major
 
Posts: 4315
Joined: Tue Dec 30, 2003 11:10 am
Location: Jacksonville, Florida

Re: New Flight Sim from Dovetail is on the horizon

Postby Bofredrik » Mon May 08, 2017 10:15 am

Must i have steam to use it or can i download it or buy it as a normal game?
When will it be released? :ugeek:
Bofredrik
2nd Lieutenant
2nd Lieutenant
 
Posts: 124
Joined: Thu Nov 25, 2010 1:08 pm
Location: ESSA

Re: New Flight Sim from Dovetail is on the horizon

Postby Fozzer » Mon May 08, 2017 11:06 am

garymbuska wrote:I have there Train Simulator and love it
I will look into it when it comes available.
8-) <<v


"their", Gary.... :shock: ....

..."their"...

"..their Train Simulator...".... ;) ...!

Paul....There/their, here/hear, dual/duel...ad-infinitum.... :lol: .... :lol: ...!
Win 8.1 64-bit. DX11. Advent Tower. Intel i7-3770 3.9 GHz 8-core. 8 GB System RAM. AMD Radeon HD 7700 1GB RAM. DVD ROM. 2 Terra Byte SATA Hard Drive. Philips 17" LCD Monitor. Saitek Cyborg X Fly-5 Joystick. ...and a Briggs and Stratton Petrol Lawn Mower.
User avatar
Fozzer
Colonel
Colonel
 
Posts: 31890
Joined: Thu Jan 31, 2002 3:11 pm
Location: Hereford. England. EGBS.

Re: New Flight Sim from Dovetail is on the horizon

Postby OldAirmail » Mon May 08, 2017 4:44 pm

The Savage Grammarian strikes again!

Image
.. .
Get the most out of your controls - SPAD.neXt

Image
. . . . . .Any time, any plane, any weather.
. . . . . . . . . . . . . Prepar3d V4
User avatar
OldAirmail
Major
Major
 
Posts: 4818
Joined: Sun Feb 17, 2013 3:06 pm
Location: Concrete, WA ICAO - 3W5

Re: New Flight Sim from Dovetail is on the horizon

Postby OldAirmail » Mon May 08, 2017 5:31 pm

I've heard from two people who are suggesting that DTG will only allow add-ons from "certified 3rd parties".

Microsoft, also, wanted to control WHO could produce add-ons for Microsoft Flight.

So at this point I'm less than thrilled.
.. .
Get the most out of your controls - SPAD.neXt

Image
. . . . . .Any time, any plane, any weather.
. . . . . . . . . . . . . Prepar3d V4
User avatar
OldAirmail
Major
Major
 
Posts: 4818
Joined: Sun Feb 17, 2013 3:06 pm
Location: Concrete, WA ICAO - 3W5

Re: New Flight Sim from Dovetail is on the horizon

Postby Azframer » Mon May 08, 2017 10:09 pm

OldAirmail wrote:I've heard from two people who are suggesting that DTG will only allow add-ons from "certified 3rd parties".

Microsoft, also, wanted to control WHO could produce add-ons for Microsoft Flight.

So at this point I'm less than thrilled.

I don't think that is the case if you watch the promo video.
http://www.youtube.com/watch?v=nW1RxSdoJzA
Pay attention to what the one guy says at about 2:10 in the video.
Azframer
1st Lieutenant
1st Lieutenant
 
Posts: 316
Joined: Fri Mar 06, 2015 3:04 am
Location: Arizona, US

Re: New Flight Sim from Dovetail is on the horizon

Postby zswobbie1 » Tue May 09, 2017 1:23 am

DTG have said that payware developers can sell their stuff through their usual vendors BUT must also sell through DTG/Steam. Nothing about freeware developers as yet.

So, DTG want to sell us a 'early' release? So they want us to buy a beta version & test it for them?

Popcorn time!! :violin:
zswobbie1
1st Lieutenant
1st Lieutenant
 
Posts: 345
Joined: Fri Apr 23, 2010 3:29 am
Location: Cape Town, South Africa

Re: New Flight Sim from Dovetail is on the horizon

Postby garymbuska » Tue May 09, 2017 7:19 am

Bofredrik wrote:Must i have steam to use it or can i download it or buy it as a normal game?
When will it be released? :ugeek:

If this is released as a Steam game than you will have to have steam.
There is a advantage to using steam there are no discs to worry about and even if your current system blows up when you get a new one all you have to do is to download it again
8-)
Gary M Buska
SYSTEM Specs ASUS P8Z68 V/GEN 3 mother board: INTELL I7 2600k 3.48 ghz Quad core CPU with Sandy bridge: 12 Gigs of 1800hz ram:
GTX 950 OVER CLOCKED: 2 Gigs Ram Windows 10 Home 64 bit Operating system. 750W Dedicated modular power supply. Two Internal 1TB hard drives 1 External 1TB 3.2 USB hard drive. SAITEK Cessna flight Yoke with throttles.
CH Rudder Peddles 27 inch Wide screen Monitor
User avatar
garymbuska
Major
Major
 
Posts: 4315
Joined: Tue Dec 30, 2003 11:10 am
Location: Jacksonville, Florida

Re: New Flight Sim from Dovetail is on the horizon

Postby Awaken » Tue May 09, 2017 8:14 pm

I read a article over at Avsim from PMDG's Director, they are not happy about the 3rd party rules DTG is mandating. As far as using Steam I agree with gary, it can be a blessing if your systems lets out it's magic smoke :lol: .
Intel I5 7500 on a Asrock B250, Gskill 8GB DDR4 2400, MSI GTX 1060 3GB, 250 GB SSD and 1TB HDD, EVGA 500W PS, ASUS 27in. MX27A 2k monitor, Windows 10
User avatar
Awaken
2nd Lieutenant
2nd Lieutenant
 
Posts: 64
Joined: Tue Mar 18, 2014 10:49 pm
Location: Leesburg, FL

Re: New Flight Sim from Dovetail is on the horizon

Postby OldAirmail » Tue May 09, 2017 8:56 pm

zswobbie1 wrote:DTG have said that payware developers can sell their stuff through their usual vendors BUT must also sell through DTG/Steam. Nothing about freeware developers as yet.

So, DTG want to sell us a 'early' release? So they want us to buy a beta version & test it for them?

Popcorn time!! :violin:

That sounds like Prepar3d! Seriously.

Lockheed Martin made a lot of noise about Prepar3d being a serious training program, AND NOT for gammers.

And I believe it. Or at least that the end product is intended to be a multipurpose training system.

But their website is flooded with some of the silliest beginners questions that I've ever seen, and from people usually referring to Prepar3d as a "game", ON the LM website.


In the end, I think that LM really IS selling us the right to use various Beta versions while they work on it's development.

Think about it. How much money would LM need to invest to do a good job of trouble shooting P3d on an almost endless supply of computers.


Don't get me wrong, though, I prefer Prepar3d to FSX even if I do have to buy a P3d Beta every now and then.
.. .
Get the most out of your controls - SPAD.neXt

Image
. . . . . .Any time, any plane, any weather.
. . . . . . . . . . . . . Prepar3d V4
User avatar
OldAirmail
Major
Major
 
Posts: 4818
Joined: Sun Feb 17, 2013 3:06 pm
Location: Concrete, WA ICAO - 3W5

Re: New Flight Sim from Dovetail is on the horizon

Postby zswobbie1 » Wed May 10, 2017 1:33 am

Erm, no, P3D is certainly not a beta. It is being developed & updated constantly, hence the various releases.

Just because there are 'silly 'beginners questions on LM's web site, certainly does not make P3D a game, or lessor sim. Remember, no matter what newbies or others post, P3D is still, with the correct hardware, a training tool, for commercial use. Professional users certainly will not put up with a beta program.
P3D is not sold as a paid 'early access' program at all. They are a professional non gaming company & do not expect their users to troubleshoot for them.
zswobbie1
1st Lieutenant
1st Lieutenant
 
Posts: 345
Joined: Fri Apr 23, 2010 3:29 am
Location: Cape Town, South Africa

Re: New Flight Sim from Dovetail is on the horizon

Postby Hawkeye07 » Thu May 18, 2017 5:29 pm

I just got an email from the Just Flight website announcing the "Flight Sim World Early Access" is available via their site. $29.99 (Steam account required)

Features:
Fleet of highly detailed GA aircraft
Easy to use flight planner
Realistic flight model
Integrated Orbx FTX Global textures<<<<<<<<<<<<<<Really!!! that's good news..
Lessons and missions to test your skills
Pilot profile to keep track of your flight hours
Pro Mission Editor


I've copied the system requirements from the Just Flight site

System Requirements:

OS: Windows 7 / 8 / 10 (64-bit versions only)<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Possible OUCH!!
Processor: AMD APU Kaveri A10-7850K or Intel Core i3 6100
Memory: 8GB RAM
Graphics: Radeon R9 Fury or GeForce GTX 970 (4GB VRAM)<<<<<<<<<<Another possible OUCH!! (and I just bought a GTX 960 a short while ago!! :lol:
DirectX: Version 11
Network: Broadband internet connection
Storage: 40GB available space
Sound Card: DirectX Compatible
Steam account required<<<<<<<<<<<<<<<<<No surprise! :o

BUT NOTE THE FOLLOWING:
System requirements are subject to changes during the optimisation process.

Please note: We are only able to accept payment for this title via PayPal.
Image

An Aircraft Mechanic only needs two tools, Duct Tape and WD40.
If it moves and it's not supposed to - use the Duct Tape.
If it doesn't move and it's supposed to - use the WD40.

Intel(R) i5 CPU 750 @ 2.67GHz, P55M-UD4, GeForce GTX960 8.00 GB RAM, Windows 7 Ultimate (32 bit & 64 bit on separate HDs)
User avatar
Hawkeye07
Major
Major
 
Posts: 1215
Joined: Sun Dec 02, 2012 7:10 pm
Location: Landlocked in the Midwest USA at KAXN

Next

Return to Xplane, Flightgear, Orbiter and other Flight Simulators

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 285 guests