WINDOWS 10 AND FS9

Forum dedicated to Microsoft FS2004 - "A Century of Flight".

WINDOWS 10 AND FS9

Postby garymbuska » Sat Aug 01, 2015 3:42 pm

Bad news for FS9 users I just installed Windows 10 and so far I have had no luck in getting it to run. I even reinstalled it but no joy.
This is indeed a sad day :cry: :cry: :cry:
Gary M Buska
SYSTEM Specs ASUS P8Z68 V/GEN 3 mother board: INTELL I7 2600k 3.48 ghz Quad core CPU with Sandy bridge: 12 Gigs of 1800hz ram:
GTX 950 OVER CLOCKED: 2 Gigs Ram Windows 10 Home 64 bit Operating system. 750W Dedicated modular power supply. Two Internal 1TB hard drives 1 External 1TB 3.2 USB hard drive. SAITEK Cessna flight Yoke with throttles.
CH Rudder Peddles 27 inch Wide screen Monitor
User avatar
garymbuska
Major
Major
 
Posts: 4400
Joined: Tue Dec 30, 2003 11:10 am
Location: Jacksonville, Florida

Re: WINDOWS 10 AND FS9

Postby ViperPilot » Sat Aug 01, 2015 3:59 pm

For all of us Niners out there, it looks like we're better off sticking with whatever OS we've currently got! Lots of others out there with similar issues.

Alan :?
User avatar
ViperPilot
Captain
Captain
 
Posts: 723
Joined: Mon Jan 25, 2010 2:07 pm
Location: 35CO Denver, CO USA

Re: WINDOWS 10 AND FS9

Postby Fozzer » Sat Aug 01, 2015 4:52 pm

Ta for the warning, Lads.... ;) ....

I run (FS '98), FS 2002, FS 2004 , and FSX, so its staying with Windows 8.1 for me...

It hasn't broken, so why try and fix it!

Paul.... :D ...!
Win 8.1 64-bit. DX11. Advent Tower. Intel i7-3770 3.9 GHz 8-core. 8 GB System RAM. AMD Radeon HD 7700 1GB RAM. DVD ROM. 2 Terra Byte SATA Hard Drive. Philips 17" LCD Monitor. Saitek Cyborg X Fly-5 Joystick. ...and a Briggs and Stratton Petrol Lawn Mower.
User avatar
Fozzer
Colonel
Colonel
 
Posts: 31905
Joined: Thu Jan 31, 2002 3:11 pm
Location: Hereford. England. EGBS.

Re: WINDOWS 10 AND FS9

Postby Webb » Sat Aug 01, 2015 4:57 pm

This might work. Scroll down to my solution. If it doesn't work don't give up. Keep on Googling.
"Was it over when the Germans bombed Pearl Harbor? Hell no!" - Sen. John Blutarsky

You know, this used to be a helluva good country. I don't understand what's gone wrong with it. - George Hanson, 1969

A bad day at golf is better than a good day at work.


Image

Jim
User avatar
Webb
Major
Major
 
Posts: 2236
Joined: Sat Sep 25, 2010 4:45 pm
Location: KBCT

Re: WINDOWS 10 AND FS9

Postby tbus » Fri Aug 07, 2015 8:41 pm

Fozzer wrote:Ta for the warning, Lads.... ;) ....

I run (FS '98), FS 2002, FS 2004 , and FSX, so its staying with Windows 8.1 for me...

It hasn't broken, so why try and fix it!

Paul.... :D ...!


Luckily .... that's what I've said since Windows XP! Haven't had a "headache" since then either!
User avatar
tbus
2nd Lieutenant
2nd Lieutenant
 
Posts: 152
Joined: Wed Jul 15, 2015 8:13 pm

Re: WINDOWS 10 AND FS9

Postby Katahu » Fri Aug 07, 2015 10:46 pm

Windows Vista over here. No problem so far except for the occasional crash to desktop. EDIT: Woops, I mistook this for the FSX section. Silly me. :shock:
User avatar
Katahu
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel
 
Posts: 6922
Joined: Mon Jul 22, 2002 10:29 pm

Re: WINDOWS 10 AND FS9

Postby tbus » Sat Aug 08, 2015 8:20 am

Katahu wrote:Windows Vista over here. EDIT: Woops, I mistook this for the FSX section. Silly me. :shock:


Actually, I think Windows Vista is the silly part!
User avatar
tbus
2nd Lieutenant
2nd Lieutenant
 
Posts: 152
Joined: Wed Jul 15, 2015 8:13 pm

Re: WINDOWS 10 AND FS9

Postby Fozzer » Sat Aug 08, 2015 1:53 pm

This afternoon, during a visit, I borrowed my Daughter-In Law's Laptop Computer, with Windows Vista installed, to try al look at You-Tube.........

..and it felt like going back to Windows 3, and Dial-up, 56k, Internet, all over again!.... :cry: ....!

So frustrating!

Even my 1984 Sinclair Spectrum Computer loaded data quicker off of its 1/4 inch audio tapes!

I was glad to get back home again and fire up my Win 8.1 and Intel Core i7 Processor on my trusty Tower Gaming Computer!.... :dance: ....!

There are some Windows Operating Systems that should never been allowed to see the light of day!.... :o ....!

....(Sorry Kat!)..... ;) ....!

Paul.... :lol: ....!
Win 8.1 64-bit. DX11. Advent Tower. Intel i7-3770 3.9 GHz 8-core. 8 GB System RAM. AMD Radeon HD 7700 1GB RAM. DVD ROM. 2 Terra Byte SATA Hard Drive. Philips 17" LCD Monitor. Saitek Cyborg X Fly-5 Joystick. ...and a Briggs and Stratton Petrol Lawn Mower.
User avatar
Fozzer
Colonel
Colonel
 
Posts: 31905
Joined: Thu Jan 31, 2002 3:11 pm
Location: Hereford. England. EGBS.

Re: WINDOWS 10 AND FS9

Postby boromir125 » Sun Aug 09, 2015 6:17 am

I downloaded WIN 10 a few days ago. For me, the download, despite a hiccup with my video card, and resulting performance has been a fairly positive experience. With 8.1, I lost all AC ability and had to rely on memory to key things like maps, change of aircraft etc. I have found that with WIN 10, that has all been returned. There are still a couple of issues yet to be worked out, but don't give up just yet...
boromir125
2nd Lieutenant
2nd Lieutenant
 
Posts: 108
Joined: Sun Jul 14, 2013 2:34 pm
Location: Vermont

Re: WINDOWS 10 AND FS9

Postby Fozzer » Sun Aug 09, 2015 8:57 am

I well remember it took me AGES to upgrade from FS '98 to FS 2002...(FS 2000 was naff!).
..and it took me AGES to upgrade from FS 2002 to FS 2004...
...and it took me AGES to upgrade from FS 2004 to FSX...

Mainly because there was really nothing much wrong with the older/previous versions!... :D ...!

...and 'cos of that reasons, I still have the old versions on my HDD ready to run!

(I remember it took me 12 months to age from my 80th birthday to my 81st birthday).

I suspect that its going to take me AGES to upgrade from my Win 8.1 to the new Win 10....

...'cos at the moment there's not a lot wrong with my Win 8.1...and my 81st birthday is just fine!

Paul....don't rush me!..... ;) .... :lol: ....!
Win 8.1 64-bit. DX11. Advent Tower. Intel i7-3770 3.9 GHz 8-core. 8 GB System RAM. AMD Radeon HD 7700 1GB RAM. DVD ROM. 2 Terra Byte SATA Hard Drive. Philips 17" LCD Monitor. Saitek Cyborg X Fly-5 Joystick. ...and a Briggs and Stratton Petrol Lawn Mower.
User avatar
Fozzer
Colonel
Colonel
 
Posts: 31905
Joined: Thu Jan 31, 2002 3:11 pm
Location: Hereford. England. EGBS.

Re: WINDOWS 10 AND FS9

Postby wdavis » Mon Aug 10, 2015 5:34 am

I am running FS9 on Windows 10. No problems here.
wdavis
Ground hog
Ground hog
 
Posts: 29
Joined: Mon Dec 23, 2002 6:20 am

Re: WINDOWS 10 AND FS9

Postby garymbuska » Mon Aug 10, 2015 7:21 am

wdavis wrote:I am running FS9 on Windows 10. No problems here.

How did you manage to get it to run.
What version of Windows 10 do you have Home or Pro I had Windows 10 Home and I could not get FS9 to run no matter what I did.
<<s
Gary M Buska
SYSTEM Specs ASUS P8Z68 V/GEN 3 mother board: INTELL I7 2600k 3.48 ghz Quad core CPU with Sandy bridge: 12 Gigs of 1800hz ram:
GTX 950 OVER CLOCKED: 2 Gigs Ram Windows 10 Home 64 bit Operating system. 750W Dedicated modular power supply. Two Internal 1TB hard drives 1 External 1TB 3.2 USB hard drive. SAITEK Cessna flight Yoke with throttles.
CH Rudder Peddles 27 inch Wide screen Monitor
User avatar
garymbuska
Major
Major
 
Posts: 4400
Joined: Tue Dec 30, 2003 11:10 am
Location: Jacksonville, Florida

Re: WINDOWS 10 AND FS9

Postby wdavis » Mon Aug 10, 2015 8:56 am

I've got the pro version and had FS9 still in my files so I thought I would bring it back to life for nostalgia. I went into the FS9 folder and created a desktop icon ,then ran it. It started right up as when I had it on Win 7. I had a black screen once on start but I waited and it came up after several minutes. I'm not going to fly it much.
wdavis
Ground hog
Ground hog
 
Posts: 29
Joined: Mon Dec 23, 2002 6:20 am

Re: WINDOWS 10 AND FS9

Postby pierre 24 » Tue Aug 11, 2015 5:02 am

received an offer from Microsoft to download for free the new Windows 10. Originally running FSX and acceleration, etc... on Windows 7. After installation of W10, I started FSX, no problem to select a plane and a departure airport, and to fly, but when attempting to have a look on the map, .... black screen for far too long time to be some kind of search for a file. My point of view is that Windows 10 do not like the change of display mode without notice as it is designed to run on a smartphone.

Anyway ,I tired 2 r 3 times with the same result, so I just step back to Windows 7 and will continue like this until further notice from Microsoft, I don't want to spend time searching for an hypothetic patch.

Bye,

Pierre 24 :whistle:
pierre 24
Ground hog
Ground hog
 
Posts: 1
Joined: Tue Aug 11, 2015 4:50 am

Re: WINDOWS 10 AND FS9

Postby Sinkrate » Tue Aug 11, 2015 7:48 am

How did you manage to get it to run.
What version of Windows 10 do you have Home or Pro I had Windows 10 Home and I could not get FS9 to run no matter what I did.


I have it working in Win 10 Home – well, sort of, kind of like!

It needs to be installed in its own folder not in the Program Files (x86) one. It needs to have the 9.1 update applied and the fs9.exe file replaced with the “no CD” file, which can be downloaded from a number of sites if you haven’t got it.

The only thing that’s not quite right is the black screen on the menu page. It reverts to normal by switching to windowed mode, so not a major problem, but I don’t yet know what causes it. Apart from that, it runs sweet as a nut!
User avatar
Sinkrate
1st Lieutenant
1st Lieutenant
 
Posts: 327
Joined: Wed Jul 29, 2015 4:08 am
Location: UK

Next

Return to FS 2004 - A Century of Flight

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 210 guests