AI DC-10 Trouble

Adding Aircraft Traffic, airport gates, etc, to your Sim - AFCAD, TTools, Project AI, AI Aircraft, etc

AI DC-10 Trouble

Postby D. Miller » Thu May 17, 2012 12:08 pm

[timestamp=1337274454]I downloaded the AI DC-10's (http://simviation.com/1/search?submit=1 ... AI&x=0&y=0) second one from top.
"The difference between genius and stupidity is that genius has its limits" --Albert Einstein
D. Miller
2nd Lieutenant
2nd Lieutenant
 
Posts: 120
Joined: Fri Aug 14, 2009 7:46 pm
Location: KRDM

Re: AI DC-10 Trouble

Postby dave3cu » Thu May 17, 2012 12:44 pm

The readme file is pretty sparse...
Last edited by dave3cu on Thu May 17, 2012 12:48 pm, edited 1 time in total.
At that time [1909] the chief engineer was almost always the chief test pilot as well. That had the fortunate result of eliminating poor engineering early in aviation.
dave3cu
Major
Major
 
Posts: 3141
Joined: Sun May 19, 2002 9:55 am
Location: 3CU, Northern Wisconsin, USA

Re: AI DC-10 Trouble

Postby D. Miller » Thu May 17, 2012 1:51 pm

[quote]The readme file is pretty sparse...
"The difference between genius and stupidity is that genius has its limits" --Albert Einstein
D. Miller
2nd Lieutenant
2nd Lieutenant
 
Posts: 120
Joined: Fri Aug 14, 2009 7:46 pm
Location: KRDM

Re: AI DC-10 Trouble

Postby tgibson » Thu May 17, 2012 2:01 pm

Hi,

If this is actually an FS2004 flight plan, it will suppress all "real" FSX flight plans and they won't fly.

You can use AIFP to convert that plan to true FSX format so it won't suppress the rest.

Hope this helps,
---
Tom Gibson
CalClassic Propliner Page
http://www.calclassic.com
tgibson
2nd Lieutenant
2nd Lieutenant
 
Posts: 170
Joined: Tue Sep 22, 2009 1:45 pm
Location: San Diego, CA

Re: AI DC-10 Trouble

Postby dave3cu » Thu May 17, 2012 2:07 pm

Though I didn't install it, I did download it and checked the traffic*.bgl file.

The problem is that the Traffic*.bgl file was compiled in FS9 (FS2004) format. FSX will use traffic files in FS9 format but will then ignore all traffic files in FSX format. The solution is to convert the DC10 traffic file to FSX format.

There are a couple of programs that can do this for you:

AIFPC-http://aifs2.pvdveen.net/?p=145-can convert traffic file format.

AIFP2-http://stuff4fs.com/open.asp?Folder=AIFP&JS=TRUE-a full function ai flight planning tool for FS9/FSX.
Last edited by dave3cu on Thu May 17, 2012 2:18 pm, edited 1 time in total.
At that time [1909] the chief engineer was almost always the chief test pilot as well. That had the fortunate result of eliminating poor engineering early in aviation.
dave3cu
Major
Major
 
Posts: 3141
Joined: Sun May 19, 2002 9:55 am
Location: 3CU, Northern Wisconsin, USA

Re: AI DC-10 Trouble

Postby D. Miller » Thu May 17, 2012 7:06 pm

It took a lot of reading and a few youtube videos but I think I got it!  Thanks for both of your help.  AIFP is a pretty cool program.  After I got the hang of it, I have been creating AI flight plans left and right!

With this program can anything become a AI plane?
"The difference between genius and stupidity is that genius has its limits" --Albert Einstein
D. Miller
2nd Lieutenant
2nd Lieutenant
 
Posts: 120
Joined: Fri Aug 14, 2009 7:46 pm
Location: KRDM

Re: AI DC-10 Trouble

Postby tgibson » Fri May 18, 2012 7:02 pm

Well, not scenery.  :)

Anything that is AI or flyable can be turned into an AI aicraft.
---
Tom Gibson
CalClassic Propliner Page
http://www.calclassic.com
tgibson
2nd Lieutenant
2nd Lieutenant
 
Posts: 170
Joined: Tue Sep 22, 2009 1:45 pm
Location: San Diego, CA


Return to Adding Aircraft Traffic (AI) & Gates

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 244 guests