Flight Plan Editing

Adding Aircraft Traffic, airport gates, etc, to your Sim - AFCAD, TTools, Project AI, AI Aircraft, etc

Flight Plan Editing

Postby Capt._Viper » Thu Nov 24, 2011 12:14 am

How do I adjust the cruise alttiude, I need to set up for the DC-3. :-/
User avatar
Capt._Viper
2nd Lieutenant
2nd Lieutenant
 
Posts: 161
Joined: Sat Jul 30, 2005 11:04 pm
Location: NC, United States

Re: Flight Plan Editing

Postby Strategic Retreat » Thu Nov 24, 2011 7:50 am

If you still use the default flight planner, then after having pressed the "Find Route" button you're brought to the map, under which there's the dial for the cruising altitude. Change it there.

If you have evolved beyond the default, you must tell me which flight planner are you using. :)
There is no such a thing as overkill. Only unworthy targets.
Strategic Retreat
Captain
Captain
 
Posts: 643
Joined: Tue Apr 19, 2011 10:40 am

Re: Flight Plan Editing

Postby tgibson » Mon Nov 28, 2011 2:01 pm

Assuming this is for an AI DC-3, you change the altitude value for each leg of your flight plan.  You can get the flight plan by decompiling the relevant traffic BGL file using TTools (FS9) or AIFP (FSX) (as I remember).
---
Tom Gibson
CalClassic Propliner Page
http://www.calclassic.com
tgibson
2nd Lieutenant
2nd Lieutenant
 
Posts: 170
Joined: Tue Sep 22, 2009 1:45 pm
Location: San Diego, CA

Re: Flight Plan Editing

Postby Strategic Retreat » Tue Nov 29, 2011 6:34 am

Ugh! If this doesn't teach me to answer a question in the first hours of the day after an all-nighter, nothing ever will. :-[

Sorry, mistook your question. Yet you did not indicate what kind of approach you use into making AI flight plans. :-/

If you use the manual editing of the flight plans, then in you flightplans text file you'll have a string like this:

AC#1,AZ203,50%,24Hr,IFR,21:00,,370,F,0203,LIRF,09:00,,380,F,0204,VHHX

Where the highlighted part states the flight level the AI plane will fly at. :)

If you use some program that helps you without having to loose your sanity over text files, then... I don't know... never used one... always used the text method myself... that's why I have no sanity anymore. :D
Last edited by Strategic Retreat on Tue Nov 29, 2011 6:35 am, edited 1 time in total.
There is no such a thing as overkill. Only unworthy targets.
Strategic Retreat
Captain
Captain
 
Posts: 643
Joined: Tue Apr 19, 2011 10:40 am


Return to Adding Aircraft Traffic (AI) & Gates

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 236 guests