AI round trip without landing?

Adding Aircraft Traffic, airport gates, etc, to your Sim - AFCAD, TTools, Project AI, AI Aircraft, etc

AI round trip without landing?

Postby gypsymoth » Fri Nov 05, 2010 5:50 pm

I want this aircraft to fly to EDDT without stopping so I put TNG at 02:55 - is this right?

AC#19,POV,5%,24HR,VFR,23:25,TNG02:55,200,R,0000,EDDT,02:55,07:00,031,R,0000,EGXC

Secondly, I'd really like it to just get to EDDT & return without landing but I can't work out how to do it so if someone can tell me what I must do I'd be grateful!!
When the c**p hits the fan, get a tent.
gypsymoth
Captain
Captain
 
Posts: 757
Joined: Tue Dec 05, 2006 7:50 pm
Location: EGHH

Re: AI round trip without landing?

Postby tgibson » Wed Nov 10, 2010 3:40 pm

Hi,

The short answer is that you have to set up a fake airport way above ground level and no runways.  Then it comes back, I think.  You should ask over at MAIW for more info:

http://www.militaryaiworks.com/

Hope this helps,
---
Tom Gibson
CalClassic Propliner Page
http://www.calclassic.com
tgibson
2nd Lieutenant
2nd Lieutenant
 
Posts: 170
Joined: Tue Sep 22, 2009 1:45 pm
Location: San Diego, CA

Re: AI round trip without landing?

Postby gypsymoth » Wed Nov 10, 2010 5:33 pm

Nice one.  Good advice - thanks.... ;)
When the c**p hits the fan, get a tent.
gypsymoth
Captain
Captain
 
Posts: 757
Joined: Tue Dec 05, 2006 7:50 pm
Location: EGHH

Re: AI round trip without landing?

Postby MIKE JG » Wed Nov 10, 2010 9:01 pm

AC#19,POV,5%,24HR,VFR,23:25,TNG02:55,200,R,0000,EDDT,02:55,07:00,031,R,0000,EGXC


To get the aircraft to fly out and return without landing, you should plan the flight as an IFR flight instead of a VFR flight.
Last edited by MIKE JG on Wed Nov 10, 2010 9:02 pm, edited 1 time in total.
-Mike G.

Image

Military AI traffic packages and scenery for the Microsoft Flight Simulator series.
User avatar
MIKE JG
Captain
Captain
 
Posts: 844
Joined: Wed Apr 07, 2004 5:46 pm
Location: Ohio

Re: AI round trip without landing?

Postby gypsymoth » Thu Nov 11, 2010 11:38 am

Hello Mike,
Thanks for info & the 'wrinkle'......I appreciate it.

I'm being very un-pc wanting this flight plan & I don't want to upset members but I've just got Night Bombers the only colour film of an RAF bomber raid from Coningsby, on DVD. After watching it was in awe of the crew, as well as being shocked at the result on the ground. I did, however, begin to wonder if it was possible to send an aircraft (or 12) off on a long flight from the Coningsby I've made for my Golden Wings, without having it land.....
When the c**p hits the fan, get a tent.
gypsymoth
Captain
Captain
 
Posts: 757
Joined: Tue Dec 05, 2006 7:50 pm
Location: EGHH

Re: AI round trip without landing?

Postby MIKE JG » Fri Dec 31, 2010 2:00 pm

Indeed it is.  ;)

See the MQ-9 AI model in my signature banner?  When I sit down to write flight plans for it, they will need to replicate that UAV's long duration flights which can be 10-14 hours.  To do that I will create a series of far off waypoints for the model to fly to that will take it roughly that amount of time to complete.  It will simply do low approaches out at those waypoints where no one will see it until it's time for it to come home.  Pretty straight forward.
-Mike G.

Image

Military AI traffic packages and scenery for the Microsoft Flight Simulator series.
User avatar
MIKE JG
Captain
Captain
 
Posts: 844
Joined: Wed Apr 07, 2004 5:46 pm
Location: Ohio

Re: AI round trip without landing?

Postby gypsymoth » Sat Jan 01, 2011 1:32 am

Thanks for that tip - I'll have a go at it  :)
When the c**p hits the fan, get a tent.
gypsymoth
Captain
Captain
 
Posts: 757
Joined: Tue Dec 05, 2006 7:50 pm
Location: EGHH


Return to Adding Aircraft Traffic (AI) & Gates

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 264 guests