WoAI updates

Adding Aircraft Traffic, airport gates, etc, to your Sim - AFCAD, TTools, Project AI, AI Aircraft, etc

WoAI updates

Postby j76ny » Tue Dec 01, 2009 8:12 pm

Was wondering if when installing updates you needed to delete the old files before installation or do the updates just overwrite them?
User avatar
j76ny
2nd Lieutenant
2nd Lieutenant
 
Posts: 174
Joined: Mon Dec 31, 2007 1:16 am
Location: D38 KROC

Re: WoAI updates

Postby 757200ba » Tue Dec 01, 2009 9:10 pm

Hi.
Usually when, that happens the instaler will replace your previous airliner.It will del the old and replace with the new. ;)
757200ba
Captain
Captain
 
Posts: 516
Joined: Sun Dec 15, 2002 6:04 pm
Location: Florida

Re: WoAI updates

Postby j76ny » Wed Dec 02, 2009 3:55 am

Cool. Thanks!
User avatar
j76ny
2nd Lieutenant
2nd Lieutenant
 
Posts: 174
Joined: Mon Dec 31, 2007 1:16 am
Location: D38 KROC

Re: WoAI updates

Postby Opa » Wed Dec 02, 2009 8:54 pm

That is the way it is "supposed" to work but on occasion it has not worked for me.

So I always go into the "expert" mode and delete the old package prior to installing an updated one - just to be on the safe side.  It only takes a few more minutes.
Last edited by Opa on Wed Dec 02, 2009 8:55 pm, edited 1 time in total.
David "Opa" Marshall
User avatar
Opa
Captain
Captain
 
Posts: 634
Joined: Wed Nov 05, 2008 2:38 pm
Location: Plano, Texas

Re: WoAI updates

Postby j76ny » Thu Dec 03, 2009 12:54 am

I think I might already have a few doubles in there. I see the occasional plane driving along the ground a mile or so behind one in the air. lol
User avatar
j76ny
2nd Lieutenant
2nd Lieutenant
 
Posts: 174
Joined: Mon Dec 31, 2007 1:16 am
Location: D38 KROC

Re: WoAI updates

Postby DaveSims » Fri Dec 04, 2009 4:30 pm

Usually when the files are installed into your scenery file, they are name something like DeltaSu09, for Delta Summer of 2009 flight plans.  If you install an update, it would place a file like DeltaWn2009, so you would then have two different sets of flight plans for the same airline.  I usually go into the scenery folder and delete the old one before installing the newer one.  I don't usually update mine that often, unless I'm looking for a significant flight plan change. 
User avatar
DaveSims
Major
Major
 
Posts: 2350
Joined: Sat Mar 02, 2002 2:59 am
Location: Clear Lake, Iowa

Re: WoAI updates

Postby j76ny » Sat Dec 05, 2009 1:09 am

Are you talking about the bgls?
User avatar
j76ny
2nd Lieutenant
2nd Lieutenant
 
Posts: 174
Joined: Mon Dec 31, 2007 1:16 am
Location: D38 KROC

Re: WoAI updates

Postby xerxes » Sun Dec 06, 2009 12:26 am

Are you talking about the bgls?


Yeah I think so. You have to delete the files from the world scenery folder.  I also remove em from the WOAI installer using the delete airlines selection.
Dumbest guy on the planet.
xerxes
Ground hog
Ground hog
 
Posts: 40
Joined: Sun Dec 06, 2009 1:15 am
Location: Michigan

Re: WoAI updates

Postby xerxes » Sun Dec 06, 2009 5:08 pm

I love World of AI, once you figure it out.  My main problem now is when I start up FS2004, I get 3 or 4 planes appearing all at once about a mile out from the runway on final, one will land and the others are told to go around.

I don't know if I change the flight plans' arrival time (inflight speed) if that will make a difference.  Does it back up the whole airline nationally?  Or is the AIs only triggered when near the user aircraft?  I started using the AI Seperator program found on flightsim today and haven't determined if it works well yet.

Also I get planes on the ground freezing up on the taxiway.  I believe this is from them having no place to park. 

Do these AI use default airport AFCADs or does WOAI provide new AFCADs with their package, like MAIW military packages do?
Dumbest guy on the planet.
xerxes
Ground hog
Ground hog
 
Posts: 40
Joined: Sun Dec 06, 2009 1:15 am
Location: Michigan

Re: WoAI updates

Postby DaveSims » Sun Dec 06, 2009 5:44 pm

[quote]I love World of AI, once you figure it out.
User avatar
DaveSims
Major
Major
 
Posts: 2350
Joined: Sat Mar 02, 2002 2:59 am
Location: Clear Lake, Iowa

Re: WoAI updates

Postby xerxes » Sun Dec 06, 2009 10:40 pm

Thanks, I wish I had more info on how WOAI works.  The docs dont really explain a lot and their forum has been abandoned it looks like.
Dumbest guy on the planet.
xerxes
Ground hog
Ground hog
 
Posts: 40
Joined: Sun Dec 06, 2009 1:15 am
Location: Michigan

Re: WoAI updates

Postby j76ny » Mon Dec 07, 2009 10:31 am

Woai forums have never really been much on Q&A. Everything I have needed to learn about anything Woai, I've found right here on SimV.
User avatar
j76ny
2nd Lieutenant
2nd Lieutenant
 
Posts: 174
Joined: Mon Dec 31, 2007 1:16 am
Location: D38 KROC

Re: WoAI updates

Postby gypsymoth » Thu Jan 14, 2010 5:43 pm

Have you got AISmooth?
When the c**p hits the fan, get a tent.
gypsymoth
Captain
Captain
 
Posts: 757
Joined: Tue Dec 05, 2006 7:50 pm
Location: EGHH

Re: WoAI updates

Postby j76ny » Wed Jan 20, 2010 9:48 pm

Never heard of it.
User avatar
j76ny
2nd Lieutenant
2nd Lieutenant
 
Posts: 174
Joined: Mon Dec 31, 2007 1:16 am
Location: D38 KROC

Re: WoAI updates

Postby gypsymoth » Thu Jan 21, 2010 4:16 am

I've got it & it does help to sort flow out.
When the c**p hits the fan, get a tent.
gypsymoth
Captain
Captain
 
Posts: 757
Joined: Tue Dec 05, 2006 7:50 pm
Location: EGHH


Return to Adding Aircraft Traffic (AI) & Gates

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 87 guests