OK Guys. I messed up....

FSSC, Airport 2.*, CfgEdit, etc. Get to grips with designing Scenery & Panels here!

OK Guys. I messed up....

Postby Zaphod » Sun Feb 26, 2017 11:26 am

.. I Know I messed up so you don't need to remind me. I was trying to install the Duxford scenery plus update from simV (where else?) and made such a mess of it that I decided to remove any files related to the two downloads from my FSX but have been left with the error message;

SCENERY.CFG file error.
Invalide remote scenery path in scenery area.122
Click ok to continue.

Now according to my Scenery cfg file the last scenery area is 120.
I've tried deleting the scenery cfg file in the hope that FSX would build a new one, but no luck.

OK you can stop laughing now. any idea's?

Zaphod.
What doesn't kill you makes you stronger. But why take the risk?
Windows 10
Intel i7 950 3.06Ghz (8mb Cache)
MSI X58 Pro-E MoBo
MSI GeForce GTX 1050ti oc
Corsair MXS
User avatar
Zaphod
Captain
Captain
 
Posts: 848
Joined: Mon Oct 13, 2003 4:05 pm
Location: U.K.

Re: OK Guys. I messed up....

Postby Hagar » Sun Feb 26, 2017 1:40 pm

Make sure you're looking at the correct scenery.cfg file. There are several in different locations.
The active FSX scenery.cfg file is here --> C:\ProgramData\Microsoft\FSX

PS. I don't think deleting the file will work. The best way of fixing the problem would be from the Scenery Library.
Image

Founder & Sole Member - Grumpy's Over the Hill Club for Veteran Virtual Aviators
Member of the Fox Four Group
My Picasa gallery
My Flickr albums
User avatar
Hagar
Colonel
Colonel
 
Posts: 34779
Joined: Wed Jun 19, 2002 7:15 am
Location: Costa Geriatrica

Re: OK Guys. I messed up....

Postby papituwall » Sun Feb 26, 2017 1:58 pm

When writing this answer, Hagar answered about the scenery.cfg location. In addition:

The scenery.cfg error shows that the path is not correct. I don't know if the Duxford that you have installed makes an automatic activation of the scene or if you have activated it from FSX.
This path should be in a standard install C:\Program Files (x86)\Microsoft\Games\Flight simulator X\Addon Scenery\ACG IWM Duxford FSX (or other Duxford name).

If you delete scenery.cfg (in the location indicated by Hagar), it rebuilds the default scenery but not the scenery manually (or automatic) activated.
If you dindn't keep a backup of scenery.cfg (provided tha was the right one) you must activate this scenery in FSX. You must check and be sure where Duxford has been installed.
User avatar
papituwall
Captain
Captain
 
Posts: 713
Joined: Thu Sep 19, 2013 1:42 pm
Location: LEZG

Re: OK Guys. I messed up....

Postby Roypcox » Sun Feb 26, 2017 2:29 pm

don't worry about it it happens to someone of us all the time. Its not the end of the world it is just called humanisim!!! i
Roypcox
1st Lieutenant
1st Lieutenant
 
Posts: 408
Joined: Sun Apr 20, 2014 6:17 am

Re: OK Guys. I messed up....

Postby ftldave » Sun Feb 26, 2017 5:14 pm

Roypcox wrote:don't worry about it it happens to someone of us all the time. Its not the end of the world it is just called humanisim!!! i


Uh, humanism?

From the Google:
HUMANISM: an outlook or system of thought attaching prime importance to human rather than divine or supernatural matters.

Actually, better to follow an outlook or system of thought called BACKUPISM, I think. :lol:
User avatar
ftldave
1st Lieutenant
1st Lieutenant
 
Posts: 362
Joined: Fri Jan 27, 2012 11:45 am
Location: Bloomington, Indiana, USA

Re: OK Guys. I messed up....

Postby Zaphod » Mon Feb 27, 2017 4:59 am

Hi Guys and thanks for the repiles.

Hagar wrote:The active FSX scenery.cfg file is here --> C:\ProgramData\Microsoft\FSX


Hagar, I don't have a "ProgramData" file in the root of my C drive. I've searched all of my FSX for any reference to "Duxford" and can't find any so I'm reasonably confident I've removed all files associated with the download.

In the scenery library I have 122 priority entries. No 1 is "Addon Scenery" and 122 is "Default terrain".

Zaphod.

Edit.

OK. I found the ProgramData file and the Scenery.cfg file (I assume it must be hidden in some way). Anyway here is the relevant entry;
[Area.122]
Title=Addon Scenery
Active=TRUE
Required=FALSE
Layer=122

Now I've found it, what should I do with it?

Zaph...
What doesn't kill you makes you stronger. But why take the risk?
Windows 10
Intel i7 950 3.06Ghz (8mb Cache)
MSI X58 Pro-E MoBo
MSI GeForce GTX 1050ti oc
Corsair MXS
User avatar
Zaphod
Captain
Captain
 
Posts: 848
Joined: Mon Oct 13, 2003 4:05 pm
Location: U.K.

Re: OK Guys. I messed up....

Postby papituwall » Mon Feb 27, 2017 6:18 am

Re reserva my answer please
User avatar
papituwall
Captain
Captain
 
Posts: 713
Joined: Thu Sep 19, 2013 1:42 pm
Location: LEZG

Re: OK Guys. I messed up....

Postby Zaphod » Mon Feb 27, 2017 6:23 am

I seem to have fixed the problem although I'm not entirely sure why.
I deleted the scenery.cfg file in the location suggested by Hagar and allowed FSX to build a new one.
I then found I needed to re-activate my addon scenery in the scenery library despite the fact that they are in the add-on scenery folder which was already activated.

Anyway, thanks to all who responded especially Hagar.

As always you can rely on SimV to sort out the cockups of which there have been many over the years. :roll:

Thanks again.
Zaphod :clap:
What doesn't kill you makes you stronger. But why take the risk?
Windows 10
Intel i7 950 3.06Ghz (8mb Cache)
MSI X58 Pro-E MoBo
MSI GeForce GTX 1050ti oc
Corsair MXS
User avatar
Zaphod
Captain
Captain
 
Posts: 848
Joined: Mon Oct 13, 2003 4:05 pm
Location: U.K.

Re: OK Guys. I messed up....

Postby Hagar » Mon Feb 27, 2017 6:53 am

Glad you fixed it.
Image

Founder & Sole Member - Grumpy's Over the Hill Club for Veteran Virtual Aviators
Member of the Fox Four Group
My Picasa gallery
My Flickr albums
User avatar
Hagar
Colonel
Colonel
 
Posts: 34779
Joined: Wed Jun 19, 2002 7:15 am
Location: Costa Geriatrica


Return to Scenery & Panel Design

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 126 guests