floating issue...just AGL

Anything to do with Aircraft Design, FSDS, G Max, Aircraft Animator, SDL Edit, etc. Novice or skilled - stop here & learn!

floating issue...just AGL

Postby snake36bravo » Sat May 12, 2012 10:38 pm

Does anyone know how I can fix this issue of floating just above the ground? Obviously I need to correct something in FSDS 3.5

Image
Installed:
CFS / CFS2 / CFS3
FS9 - FSX
Over Flanders Fields
IL2 Forgotten Battles
ARMA II
Silent Hunter III
FS Design Studio
GMAX
After Effects CS4
User avatar
snake36bravo
Ground hog
Ground hog
 
Posts: 9
Joined: Fri Jun 17, 2011 6:28 pm
Location: Huntsville, Alabama

Re: floating issue...just AGL

Postby andy190 » Sat May 12, 2012 11:10 pm

I'm thinking it
Image

Intel Core i5-2310 CPU @ 2.90GHz, 6GB RAM, AMD Radeon HD 6450, Windows 7 Professional 64 bit, Logitech Extreme 3D Pro
User avatar
andy190
Major
Major
 
Posts: 1376
Joined: Wed Nov 16, 2011 3:16 am
Location: Havelock North, NZ

Re: floating issue...just AGL

Postby snake36bravo » Sat May 12, 2012 11:54 pm

Thank you for that. I'll see what I can find in the .cfg
Installed:
CFS / CFS2 / CFS3
FS9 - FSX
Over Flanders Fields
IL2 Forgotten Battles
ARMA II
Silent Hunter III
FS Design Studio
GMAX
After Effects CS4
User avatar
snake36bravo
Ground hog
Ground hog
 
Posts: 9
Joined: Fri Jun 17, 2011 6:28 pm
Location: Huntsville, Alabama

Re: floating issue...just AGL

Postby johnman » Sun May 13, 2012 11:44 am

Hello Snake36Bravo,

As Andy190 says it is a contact point problem
johnman
Ground hog
Ground hog
 
Posts: 6
Joined: Fri Nov 25, 2011 12:43 am
Location: Mount Vernon Oh

Re: floating issue...just AGL

Postby snake36bravo » Mon May 14, 2012 8:58 pm

Hey Johnman,

I'll try resetting the aircraft within FsDs. I'm familiar with editing the *.cfg and have just not the contact points section which honestly looks like a whole mess of numbers I'll need to decipher.
Installed:
CFS / CFS2 / CFS3
FS9 - FSX
Over Flanders Fields
IL2 Forgotten Battles
ARMA II
Silent Hunter III
FS Design Studio
GMAX
After Effects CS4
User avatar
snake36bravo
Ground hog
Ground hog
 
Posts: 9
Joined: Fri Jun 17, 2011 6:28 pm
Location: Huntsville, Alabama

Re: floating issue...just AGL

Postby dave3cu » Tue May 15, 2012 10:16 am

If you look at the aircraft.cfg for the default Bell 206B (under ..\SimObjects\Rotorcraft\) you'll find annotations above the [contact_points] section explaining the values.

Also in the 'fsxsdk.chm' SDK help file under 'Simobject Creation Kit'.

Example from the 206B:

point.0=3,
Last edited by dave3cu on Tue May 15, 2012 10:22 am, edited 1 time in total.
At that time [1909] the chief engineer was almost always the chief test pilot as well. That had the fortunate result of eliminating poor engineering early in aviation.
dave3cu
Major
Major
 
Posts: 3141
Joined: Sun May 19, 2002 9:55 am
Location: 3CU, Northern Wisconsin, USA


Return to Aircraft & 3D Design

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 238 guests