Afterburner help....???

Anything to do with Aircraft Design, FSDS, G Max, Aircraft Animator, SDL Edit, etc. Novice or skilled - stop here & learn!

Afterburner help....???

Postby cloud9 » Wed Aug 02, 2006 3:51 pm

Wasn't sure where to post this but, I was playin around and put afterburners on Moachs 737

Image

Image

Image

Image

However, I don't know how to get the AB to only start when I'm full throttle.

Image

As you can see in the last pic, it is controlled by the light.

How would I make the AB's only come on only at full throttle?? ???
Last edited by cloud9 on Wed Aug 02, 2006 3:51 pm, edited 1 time in total.
[center]Image
My system
: Antec 900 : Intel Q6600 OC'd 3.0 GHz : 680i : 512 MB Nvidia GeForce 8800 GTS : 4 GB 800MHz DDR2 : 250 GB HD : OCZ 600W : Vista x64 : Thermaltake 120 :[/c
User avatar
cloud9
Major
Major
 
Posts: 1680
Joined: Wed Nov 09, 2005 9:06 am
Location: CRAZY!!!! :D

Re: Afterburner help....???

Postby Travis » Wed Aug 02, 2006 7:48 pm

That would require a gauge to be added to the panel that would control the smoke system, which is where you will need to put the afterburner effect.

I don't know enough about afterburner stuff to go into further detail, though.
Image
User avatar
Travis
Major
Major
 
Posts: 4377
Joined: Thu Feb 06, 2003 3:17 am
Location: KAUS - 30 MI NW

Re: Afterburner help....???

Postby Katahu » Wed Aug 02, 2006 7:49 pm

Are you trying to speed up your airline trips? ;)
User avatar
Katahu
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel
 
Posts: 5993
Joined: Mon Jul 22, 2002 10:29 pm

Re: Afterburner help....???

Postby CAFedm » Wed Aug 02, 2006 10:15 pm

To make a working afterburner (e.g., comes on when a certain percentage of throttle is applied), as mentioned above you need a special gauge file. I know that Rob Barendregt (do a search on his files) has made some excellent such gauges, among other things, and believe there may be a freeware one for general use somewhere. If you just want the A/B effects to display on/off, you can simply assign a lighting element in the aircraft.cfg. Here's an example:

//Types: 1=beacon, 2=strobe,3=navigation, 4=cockpit, 5=landing
light.0 = 3, -7.75, -22.90, 1.60, fx_navred ,
light.1 = 3, -7.75,  22.90, 1.60, fx_navgre ,
light.2 = 1, -8.85, -22.55, 1.60, fx_strobe ,
light.3 = 1, -8.85,  22.55, 1.60, fx_strobe ,
light.4 = 1, 0.25, 0.00, 2.30, fx_beaconb ,
light.5 = 1, 7.60,  0.00,  6.49, fx_beaconb ,
light.6 = 1, -16.55,  -9.85,  9.93, fx_beacon ,
light.7 = 3, -16.55,  9.70,  9.93, fx_navwhi ,
light.8 = 3, 25.00,  0.00,  6.50, fx_vclight ,
light.10= 2, -17.3, -8.48,  0.10, AFTERBURNER_EFFECT_NAME_HERE
light.11= 2, -17.3,  8.48,  0.10, AFTERBURNER_EFFECT_NAME_HERE


Note:  To engage the effect using the latter method, use the "o" key. This does affect all the strobes however, you need to turn all lights on first then deselect whichever ones aren't required in order to have the strobes work independently of the afterburner (hope this makes sense).
Last edited by CAFedm on Wed Aug 02, 2006 10:19 pm, edited 1 time in total.
Brian
CAFedm
Captain
Captain
 
Posts: 619
Joined: Wed Nov 17, 2004 2:06 am
Location: Between CYXD & CYEG, Alberta

Re: Afterburner help....???

Postby cloud9 » Thu Aug 03, 2006 9:21 am

Yah I know about how to edit the config.

Thank you all. All I needed was to know it was a guage. Thank you
[center]Image
My system
: Antec 900 : Intel Q6600 OC'd 3.0 GHz : 680i : 512 MB Nvidia GeForce 8800 GTS : 4 GB 800MHz DDR2 : 250 GB HD : OCZ 600W : Vista x64 : Thermaltake 120 :[/c
User avatar
cloud9
Major
Major
 
Posts: 1680
Joined: Wed Nov 09, 2005 9:06 am
Location: CRAZY!!!! :D

Re: Afterburner help....???

Postby Greg Ebnit EApilot » Thu Aug 03, 2006 12:16 pm

Nice shots. Must be those passengers are in a hurry. ;D I think if you do a combo of what the guys are saying and get an XML Toggle afterburner gauge you can run up to full throttle and then light the wick. WHOOOSHH!! 8) SKY CLIMBIN. Also I think you could probably make a simple toggle by using an after burner gauge as reference and write your own code. And then make an on/ off bitmap. Put the XML gauge file and BMPs in a seperate folder named afterburner or what ever with two file folders named 640 and 1024 where you would put copies of each on/off BMP. The panel would have t reference the folder like this.

[Window00]
gaugeXX=Folder name!Gauge Name,  00,00,00,00


 
(AN ODE TO GMAX)     OOOOOOOOOOOHHHHHHHHH GMAX! How I sometimes want to hug and kiss it. And other times want to smash, berate, and delete it. Gmax how I love and loathe thee. The crashes the errors the reinstalls. Gmax you are the whomb of my a
Greg Ebnit EApilot
1st Lieutenant
1st Lieutenant
 
Posts: 483
Joined: Sat Feb 11, 2006 2:21 am
Location: Michigan U.S.A.

Re: Afterburner help....???

Postby Bpilot0 » Tue Aug 15, 2006 3:52 am

it looks cool now i want to download it     :o :o :o
Bpilot0
 


Return to Aircraft & 3D Design

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 293 guests