Making AI Aircraft Appear in Menu?

Anything to do with Aircraft Design, FSDS, G Max, Aircraft Animator, SDL Edit, etc. Novice or skilled - stop here & learn!

Making AI Aircraft Appear in Menu?

Postby LTCSZ » Mon Aug 20, 2018 4:58 pm

Using the program AirEd, what parameter should I change within the .air file to make an otherwise invisible AI aircraft appear in the standard P3d/FSX aircraft menu? And what value should I enter? Thanks!
LTCSZ
Ground hog
Ground hog
 
Posts: 33
Joined: Wed Sep 03, 2014 5:02 pm

Re: Making AI Aircraft Appear in Menu?

Postby Jetranger » Mon Aug 20, 2018 6:25 pm

as an Example try this technique

take the "AI" out of the following in the Aircraft CFG File :

title=Learjet 25-D
sim=Learjet 25D VC


AS WELL AS "REMOVE" any AI type from the Aircraft files as shown below - see if that works for ya ????

Image
User avatar
Jetranger
Major
Major
 
Posts: 3222
Joined: Fri Sep 30, 2011 2:49 am
Location: Kansas City Missouri USA / KMKC

Re: Making AI Aircraft Appear in Menu?

Postby Hagar » Tue Aug 21, 2018 2:34 am

LTCSZ wrote:Using the program AirEd, what parameter should I change within the .air file to make an otherwise invisible AI aircraft appear in the standard P3d/FSX aircraft menu? And what value should I enter? Thanks!

Depends which sim this for. On older versions of FS change the Aircraft Type in the AIR file from 2 to 0.

This is not normally necessary in FS9 & FSX where AI Only aircraft will not have a Panel folder. To make them appear on the aircraft menu add a Panel folder with the Panel.cfg aliased to an installed aircraft & Hey Presto.
Image

Founder & Sole Member - Grumpy's Over the Hill Club for Veteran Virtual Aviators
Member of the Fox Four Group
My Picasa gallery
My Flickr albums
User avatar
Hagar
Colonel
Colonel
 
Posts: 34717
Joined: Wed Jun 19, 2002 7:15 am
Location: Costa Geriatrica

Re: Making AI Aircraft Appear in Menu?

Postby Canuck1955 » Wed Mar 13, 2019 2:07 am

And don't over look a Panel folder and panel.cfg without them the AI will never show in menu.
Canuck1955
2nd Lieutenant
2nd Lieutenant
 
Posts: 195
Joined: Wed Jul 20, 2016 3:24 pm
Location: CYXX

Re: Making AI Aircraft Appear in Menu?

Postby Bofredrik » Wed Mar 13, 2019 3:39 am

Just change the aircraft type in the AIR file
from 2 to 0 with the freeware program AirEd.
Bofredrik
2nd Lieutenant
2nd Lieutenant
 
Posts: 108
Joined: Thu Nov 25, 2010 1:08 pm
Location: ESSA

Re: Making AI Aircraft Appear in Menu?

Postby napamule » Wed Mar 13, 2019 11:05 pm

You do NOT have to have the line 'Aircraft_type=x' in the air file. You can leave that line out (can right click on line and 'Remove Record'), then save of course, with aired). But you DO have to have a 'panel=xxx' line in aircraft cfg or FSX will not load the model. You also should have 'Sound=xxx' in order to have sound.
Chuck B
Napamule
User avatar
napamule
2nd Lieutenant
2nd Lieutenant
 
Posts: 234
Joined: Mon Jul 22, 2002 4:50 pm
Location: California


Return to Aircraft & 3D Design

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 84 guests