VC panel masking

Anything to do with Aircraft Design, FSDS, G Max, Aircraft Animator, SDL Edit, etc. Novice or skilled - stop here & learn!

VC panel masking

Postby brettt777 » Mon Jan 20, 2014 12:59 pm

Say I have a certain gauge or instrument I want to put on a VC panel, but I need to mask part of it. I.e., the instrument I want to use is square but I need it to look round. How would I do that? I pretty much no how to do it with the 2D panels but not sure on the VC, which is what I use 99.999% of the time.
brettt777
1st Lieutenant
1st Lieutenant
 
Posts: 324
Joined: Tue Aug 03, 2004 7:21 pm
Location: Gadsden, AL

Re: VC panel masking

Postby sannderezel123 » Mon Jan 20, 2014 2:26 pm

Do you have fs panel studio ? Than can you add the gauge to an $.... Panel



Sander
User avatar
sannderezel123
Ground hog
Ground hog
 
Posts: 39
Joined: Sat Nov 23, 2013 8:12 am
Location: the netherlands

Re: VC panel masking

Postby Fozzer » Mon Jan 20, 2014 2:59 pm

sannderezel123 wrote:Do you have fs panel studio ? Than can you add the gauge to an $.... Panel



Sander


Be careful!.... ;) ....

FS Panel Studio is designed to only modify the 2D panel.

The VC Panel is the original panel constructed by the designer of the aircraft, and is part of the complete model!
The instructions in the FS Panel Studio point out that fact.
Quote:
"Keep in Mind...
While FS Panel Studio can be used to perform some editing of gauge placement in Virtual Cockpits, VCs are primarily implemented in the model.cfg file, which defines 3D geometry which cannot be edited in FSPS".
End quote.

Paul.....With FS Panel Studio... :D ...!

http://www.fspanelstudio.com/
Win 8.1 64-bit. DX11. Advent Tower. Intel i7-3770 3.9 GHz 8-core. 8 GB System RAM. AMD Radeon HD 7700 1GB RAM. DVD ROM. 2 Terra Byte SATA Hard Drive. Philips 17" LCD Monitor. Saitek Cyborg X Fly-5 Joystick. ...and a Briggs and Stratton Petrol Lawn Mower.
User avatar
Fozzer
Colonel
Colonel
 
Posts: 27336
Joined: Thu Jan 31, 2002 3:11 pm
Location: Hereford. England. EGBS.

Re: VC panel masking

Postby sannderezel123 » Mon Jan 20, 2014 3:13 pm

Fspanel studio can also add gauges to an $ panel, fs panel studio can't place gauges on any place in the vc
User avatar
sannderezel123
Ground hog
Ground hog
 
Posts: 39
Joined: Sat Nov 23, 2013 8:12 am
Location: the netherlands

Re: VC panel masking

Postby brettt777 » Tue Jan 21, 2014 9:44 am

I don't have an issue installing a gauge on a VC panel; I know how to do that. What I need to be able to do is once I have said gauge on the panel, I need to be able to mask part of it in order to make the square shape of the gauge appear round.
brettt777
1st Lieutenant
1st Lieutenant
 
Posts: 324
Joined: Tue Aug 03, 2004 7:21 pm
Location: Gadsden, AL


Return to Aircraft & 3D Design

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 271 guests