Prop Texture

Anything to do with Aircraft Design, FSDS, G Max, Aircraft Animator, SDL Edit, etc. Novice or skilled - stop here & learn!

Prop Texture

Postby RAMPRAT » Thu Aug 22, 2013 7:49 pm

Need help with prop texture on PASCO (Pacific Costal Airlines ) EMB-110 props. Aircraft texture is fine but props show up as black rotating disks when engine is running. Downloaded a 2-3 and 4 blade prop texture fix but not sure how to install it. All it shows are bitmap images and aircraft texture is the same. Any help would be appreciated.
RAMPRAT
2nd Lieutenant
2nd Lieutenant
 
Posts: 114
Joined: Fri Apr 20, 2012 5:19 pm
Location: st.louis mo

Re: Prop Texture

Postby Hagar » Fri Aug 23, 2013 5:01 am

It's not easy to help without further information. I assume this is an FS9 aircraft in FSX. You could try replacing the existing prop texture with the modified 3-bladed prop texture from the fix. Rename it with the same file name as the original BMP. Without knowing which files you're talking about I can't guarantee it will work.
Image

Founder & Sole Member - Grumpy's Over the Hill Club for Veteran Virtual Aviators
Member of the Fox Four Group
My Picasa gallery
My Flickr albums
User avatar
Hagar
Colonel
Colonel
 
Posts: 30807
Joined: Wed Jun 19, 2002 7:15 am
Location: Costa Geriatrica

Re: Prop Texture

Postby RAMPRAT » Fri Aug 23, 2013 12:17 pm

Yes, this is FS9 made to work in FSX. Instructions said to do just what you said so I did but don't think I got it right cause it didn't work. Prop texture pack is from a person named Tiedman. How do you rename prop texture then replace it in aircraft folder?
RAMPRAT
2nd Lieutenant
2nd Lieutenant
 
Posts: 114
Joined: Fri Apr 20, 2012 5:19 pm
Location: st.louis mo

Re: Prop Texture

Postby Hagar » Fri Aug 23, 2013 12:33 pm

There are various methods for renaming a file. One method is to right-click on the file icon & select Rename from the drop-down menu. Then type the exact file name in the box. Make sure the .bmp file extension is included.

I think I have files in question & the fix works fine for me. You will need to paste copies of the new prop texture into all Texture folders of the EMB-110.
Image

Founder & Sole Member - Grumpy's Over the Hill Club for Veteran Virtual Aviators
Member of the Fox Four Group
My Picasa gallery
My Flickr albums
User avatar
Hagar
Colonel
Colonel
 
Posts: 30807
Joined: Wed Jun 19, 2002 7:15 am
Location: Costa Geriatrica

Re: Prop Texture

Postby RAMPRAT » Fri Aug 23, 2013 7:31 pm

Thanks. Will give it a go.
RAMPRAT
2nd Lieutenant
2nd Lieutenant
 
Posts: 114
Joined: Fri Apr 20, 2012 5:19 pm
Location: st.louis mo

Re: Prop Texture

Postby RAMPRAT » Sat Aug 24, 2013 9:47 pm

Thanks loads!!!!! Worked great!
RAMPRAT
2nd Lieutenant
2nd Lieutenant
 
Posts: 114
Joined: Fri Apr 20, 2012 5:19 pm
Location: st.louis mo

Re: Prop Texture

Postby Hagar » Sun Aug 25, 2013 2:52 am

Great! Thanks for the feedback. 8-)
Image

Founder & Sole Member - Grumpy's Over the Hill Club for Veteran Virtual Aviators
Member of the Fox Four Group
My Picasa gallery
My Flickr albums
User avatar
Hagar
Colonel
Colonel
 
Posts: 30807
Joined: Wed Jun 19, 2002 7:15 am
Location: Costa Geriatrica

Re: Prop Texture

Postby Bass » Sun Aug 25, 2013 7:01 am

Hagar wrote:Great! Thanks for the feedback. 8-)


+1
"Just try to be YOU"!............ Kurt 

System. GA-X58A-UD3R, i7-950QC, Corsair XMS3 18GB 2000, GTX 780 tf 3GB, Corsair CMPSU-850, 24 BenQ 120, TM Hotas cougar, win7 pro.
User avatar
Bass
Major
Major
 
Posts: 3043
Joined: Wed Feb 15, 2012 9:32 am
Location: Scandinavia


Return to Aircraft & 3D Design

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 61 guests