Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
  HomeHelpSearchLoginRegister  
 
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send Topic Print
PROBLEM: don't hear engine, ATC (Read 1046 times)
Aug 15th, 2005 at 5:30pm

hypersonic   Offline
Major
I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 4
*****
 
Hi!

Since  installed a Tupolev TU-144, the engine and ATC sounds don't work. When I load some planes (original and addons) into the simulation, I only hear the rumble noise of taxiing. So I removed the Tupolev and tried it again. Nothing happened.

Basically you can play the sound files in Windows Media Player. But in some .WAVs a error message is displayed. "Class Factory can't be found!".
So I assume that Flight Simulator also cannot play these files. Maybe they're damaged.
So, the question is: What is "ClassFactory" related to wav files and how can I fix this problem?  ???
 
IP Logged
 
Reply #1 - Aug 15th, 2005 at 6:15pm

|| Andy ||   Offline
Colonel
Shropshire, United Kingdom

Gender: male
Posts: 2711
*****
 
Have you checked the sound settings in FS arnt turned down..?
 
IP Logged
 
Reply #2 - Aug 16th, 2005 at 1:12pm

chief1995   Offline
Colonel
LINKED IMAGES ARE NOT
ALLOWED AT SIMV!
Austin,Texas

Gender: male
Posts: 255
*****
 
Hi Hypersonic,
I have had the same problem for months, I lost my ATC sounds and the engine sound on some planes for instance none of my Boeings have sound, my King Air either and some others , but my Cessnas do, also some add on do ie; DHC Beaver 2,  C-130, etc. I have tried just about everything short of a complete reinstall of my XP system.
I have all other sounds on my computer working.
I am sorry I can't help you, but maybe others can  give us some ideas.

Chief
 
IP Logged
 
Reply #3 - Aug 16th, 2005 at 6:17pm

JerryH   Offline
Colonel
Bellevue, WA  USA

Gender: male
Posts: 155
*****
 
hypersonic & chief,

You're both describing a problem caused by corrupted audio CODECs. The solution is to uninstall and reinstall the CODECs from your original Windows CD. These files are not a part of FS.

If you're not sure of how to do this, go to the Microsoft website and search the Knowledge Base (KB)for "KB177252". The title of this article is "Flight Simulator: No Instructor, Pilot or ATC Voices ..... ". This problem will also affect jet engine sounds.

The KB article above refers to Win98, WinME and Win2000. If you have WinXP, the instructions may still be useful. If not, you'll need to find a CODECs guru to help you.

I know little about the CODECs, but had your identical problem about three years ago.  Reinstalling the CODECs did the trick.

Let us know if this solved the problem.

Regards,
JerryH
 
IP Logged
 
Reply #4 - Aug 16th, 2005 at 8:09pm

Wing Nut   Offline
Colonel
Hoy-Hoy!

Gender: male
Posts: 14173
*****
 
Jerry is correct.  I had the same problem, with the same solution...  I was beating my head on the table for weeks.  Roll Eyes
 

HP p7-1300w
AMD Athlon II X4 650 Quad-core 3.2 Ghz
23" HP Widescreen monitor/19" Dell monitor
Windows 7 Home Premium
16 Gb DDR3 PC10600 Ram
1 Gb GeForce GTX 550Ti video card
1 TB RAID Drives

If you want to see the most beautiful girl in the world, CLICK HERE!
IP Logged
 
Reply #5 - Aug 17th, 2005 at 9:40am

hypersonic   Offline
Major
I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 4
*****
 
Thanks fpr replies !  Smiley

It works !

Problem was, that Microsoft ADPCM codec was missing (I found it out with Gspot, a tool to determine required codecs for audio/vidio files), so I downloaded the ACE codec pack 6 Professional. Noiw I hear the wonderful sounds of engines and ATC again!  8)
 
IP Logged
 
Reply #6 - Aug 17th, 2005 at 10:21am

Wing Nut   Offline
Colonel
Hoy-Hoy!

Gender: male
Posts: 14173
*****
 
I'm going to add this to the FAQ at the beginning of the forum.  It's info worth saving...
 

HP p7-1300w
AMD Athlon II X4 650 Quad-core 3.2 Ghz
23" HP Widescreen monitor/19" Dell monitor
Windows 7 Home Premium
16 Gb DDR3 PC10600 Ram
1 Gb GeForce GTX 550Ti video card
1 TB RAID Drives

If you want to see the most beautiful girl in the world, CLICK HERE!
IP Logged
 
Reply #7 - Aug 17th, 2005 at 11:27am

ctjoyce   Offline
Colonel
Funny how my lappy runs
FSX better than your
Tower
USA

Gender: male
Posts: 4022
*****
 
The other problem could be that these aircraft didnt come with sound. It could be that all that is in the sounds folder is the sound.cfg However glad to see the problem is fixed


Cheers
Cameron
 

CTJoyce, Modding and voiding warranties since 2003&&Sheila's Specs:ASUS Striker Extreme 680i, Intel Core 2 Duo E6600 @ 3.2Ghz, Corsair XMS2 PC2-6400C4 2GB, 2x eVGA 7900GT KO,  Western Digital 80GB SATA & 250GB SATAIII&&Vesper's Specs: Intel Core 2 Duo T7400, 2GB DDR2-667, GeForce Go 7950GTX 512MB, 160GB Hitachi SATA 5400RPM&&Hardware FAQ, Read it and be informed&&My little corner of the world&&Once You Know You NEWEGG&&Building a computer Part 2
IP Logged
 
Reply #8 - Sep 30th, 2011 at 9:41am

turbofire   Offline
Colonel
Please don't link images!
Central - USA

Gender: male
Posts: 47
*****
 
Generally my sounds all work, except, extra sounds such as announcements.  I get the message that these sound cannot be used and I am forced to take them off.  Anyone know what is going on?
 

Turbo
 
Fire 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send Topic Print